Chakra

Mammas kompis visade mig en jätteintressant text, och eftersom jag vill gå en kurs och utbilda mina mediala kunskaper så läste jag den här texten om Chakran.. och aah, ^^
Tyckte den var intressant så klart, men jah la mest ut den här för att själv spara den ^^




"Jag ska försöka beskriva hur man kan göra när man öppnar och stänger sina chakran. Egentligen är det så att chakran kan öppnas automatiskt, men det kan vara bra att göra det viljemässigt och aktivt om man vill ha bästa möjliga kontakt. Till exempel om man ska jobba medialt eller med skärpt intution.



Först en liten förklaring om vad chakra är:



Vad är chakra?

Man kan säga att det är energicentra som löper i en spiral rakt igenom kroppen. En del människor kan se den med blotta ögat.



Det finns ett antal energipunkter förbundna med olika funktioner, för att kroppen skall må bra och för att känslorna och tankarna skall vara i balans. Energipunkterna för med sig flöden som löper som osynliga trådar genom kroppen och tillför människan livskraftenergi.



Många kan lära sig att känna dom 7 vanligaste chakrapunkterna ("Huvudchakran" eller energihjul som de ibland kallas), genom att man känner som om det blåser eller som en vind sveper till under händerna när man håller händerna över dem eller på dem. Man kan då också känna hur energin rör sig i dessa.



Varje chakra har en förankringar både på de mentala, känslomässiga, fysiska och andliga nivåerna. Sjukdomar och andra långvariga problem stryper energiflödenas naturliga banor, och då kan man känna hur energiflödet är sämre just vid detta chakra.



Chakrana lagrar, sänder och mottager livskraftenergi för att sända den vidare genom chakrana till kroppen. Energiflödena påverkar nervsystemet som skickar signaler till hjärnan. Den svarar då med att skicka signaler tillbaka till de endokrina körtlarna som sedan bestämmer hormonutsöndringen till blodet.



Chakras kan påverkas genom omedvetna och medvetna mönster, vanor, ovanor vi lever i.



Dessa sju huvudchakras omfördelar livskrafts energin i kroppen - livskraftenergin genom det närmaste eteriska energifältet som finns runt vår kropp. De har väldigt olika vibrationsfrekvenser och när de är i balans har de resonans med den vanliga tonskalans sju toner.



Inom den kinesiska medicinen kallas dessa sju chakras för de annorlunda flödena och aktiveras oftast vid meditation. De nedre chakranas energi snurrar lite långsammare än de övre chakranas.



Genom medveten övning kan man aktivera dessa chakran och på sätt väcka den sovande Kundalini, som vilar vid det första chakrat. De tre nedre har långsammare frekvenser, de är jordbundna energier och de tre övre de himmelska, subtila vibrerar på en högre och snabbare frekvens. Därför har också varje chakra sin motpol. Det första med det sjunde som förenar himmel och jord. Det andra med det sjätte, där får vi har balansen inifrån oss själva att gå mot våra livsmål. Det tredje med det femte, som sorterar impulser i dagliga händelser och handlingar.



Hjärtat är den knutpunkt som förenar dessa och balanserar dem mot varandra, hjärtchakrat har därför en neutral plusminus energi, ying/yang och är alltså en förening av dessa andra sex chakras.



Här följer en genomgång av de sju Huvudchakrana:



BASCHAKRAT= Bas eller stöd.
Färg= Rött.
Huvudområde= Överlevnad.
Körtel= Binjurar.
Kroppsdel= Ben, skelett.
Element= Jord.
Planet= Saturnus.
Astrologiska associatiner= Stenbocken.
Sinnet= Lukt.



NAVELCHAKRAT= Ljuvlighet.
Färg=Orange.
Huvudområde=balans/sexualitet/känslomässigt.
Körtel=Äggstockar/testiklar.
Kroppsdel=könsorgan,urinblåsa,prostata,livmoder.
Element=Vatten-Pluto.
Astrologi=Kräftan/Stenbocken.
Sinne= Smak.



SOLARPLEXUSCHAKRAT=strålande ädelsten.
Färg=Gul.
Huvudomr.=Personlig makt,egen vilja.
Körtel=Bukspottk.
Kroppsdel=Matsmältningsapparaten, muskler.
Element=Eld-Mars-Solen.
Astrol.= Vädur/Lejon.
Sinne= Syn.



HJÄRTCHAKRAT= Oslagen.
Färg=Grön/Rosa.
Huvudomr.=Kärlek&relationer. Körtel=Thymus.
Kroppsdel=Hjärta.bröstkorg,lungor,cirkulation.
Element= Luft/Venus.
Astrologi=Vågen.
Oxen.Sinne= Känsel.



HALSCHAKRAT= Rening.
Färg=Blå.
Huvudomr.=Kommunikation,uttrycka sig själv. Körtel=Sköldkörtel.
Kroppsdel=Mun, hals, öron.
Element=Eter/Merkurius.
Astrol.=Tvillingarna,Jungfrun.
Sinne=Ljud/hörsel.





TREDJE ÖGAT=Att ta emot, att veta.
Färg=Indigo.
Huvudomr.=intuition.
Körtel=Hypofysen.
Kroppsdel=Ögon,skallbas.
Element=Ljus/telepatisk energi.
Neptunus/Jupiter.
Astro.=Skytten,Fiskarna.
Sinne=6:e.



KRONCHAKRAT=Tusenfaldig.
Färg=Lila,guld,vitt.
Huvudomr.=Andlighet.
Körtel=Tallkottkörteln.
Kroppsdel=Övre skallbenet,hjärnbarken,hud.
Element=Tanke/kosmisk energi,Uranus.
Astrol. Vattumannen.
Sinne=Bortom jaget.

-----------------------------------------------------

Nu till att öppna chakran:



Man skall alltid börja nerifrån med rotchakrat först när man öppnar sina chakran. Något som brukar funka bra för de flesta är att man visualiserar sina chakran som blomknoppar som långsamt öppnar sig och blir till en fullt utslagen blomma i den färg som just det chakrat har. Du kan välja vilken sorts blomma du vill bara färgen är den rätta.



Chakra 1 - Rotchakrat eller Baschakrat - RÖD färg: Du börjar alltså med att tänka dig en blomknopp som sitter i "mellangården" (alltså mellan könet och anus) och som börjar öpnna sig tills det är en fullt utslagen röd blomma.



Sedan går du vidare till



Chakra 2 - Bukchakrat alt. Sexualchakrat - Orange färg: Placering = nedanför naveln.

Tänk dig en blomknopp som öppnar sig och blir en fullt utslagen Orange blomma.



Chakra 3 - Solar Plexuschakrat - Gul färg: En bit ovanför naveln. Här skall en blomknopp slå ut till en vacker Gul blomma.



Chakra 4 - Hjärtchakrat - Färgen är Grön, eller om du vill - Rosa. Gör samma sak här, låt blomknoppen bli till en vacker Grön (eller Rosa) blomma.



Chakra 5 - Halschakrat - Ljusblå färg: Sitter i halsgropen (alltså i skarven mellan halsen och bröstet): Blomknoppen skall bli en vacker fullt utslagen Ljusblå blomma.



Chakra 6 - Pannchakrat (eller tredje ögat, som det också kallas)- Sitter mitt i din panna. Färgen är Indigo, en mörkblå färg. Låt blomknoppen växa tills det är en indigofärgad blomma, mitt i pannan.



Och slutligen kommer vi till Kronchakrat som finns mitt uppe på hjässan (skallen) - Färgen är Lila. Låt blomknoppen där bli till en vacker stor Lila blomma.



Så där ja! Nu har du öppnat dina chakran!

Nu kan du jobba medialt så länge du önskar. När du sedan vill avsluta och stänga dina chakran så börjar du uppifrån med Kronchakrat först, stänger blomman tills det är en liten stängd blomknopp. Sedan fortsätter du neråt chakra för chakra tills alla är stängda.



Detta med stängningen är superviktigt om man inte vill ta upp andra människors känslor och energier. Och tro mig, det vill man inte!

Själv hade jag ett helvete i många år, kunde inte vistas bland många människor utan att få panikångest osv. Allt detta bara för att jag inte begrep att jag gick med öppna chakran! "




KronChakra och  RotChakra är dom enda Chakrorna som Inte står utåt ;)
Kronan går rakt upp eller aah, som en badmössa och Roten är rakt ner ^^

Det är INTE jag som har skrivit texten.
Kan inte heller säga vem eftersom det finns personliga saker med i texten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0