Låååång paus..

Jag tar en jättelång paus nu.. Orkar inte skriva.. Har ingen lust. Inte kul längre, jag menar, inte ens när jag skrev önskeinlägget om alla hästar fick jag en kommentar heller :p Och det känns bara inte kul o skriva. Så jag tar väl en paus tills den 25 Juni tror jag.. Fyller år då så då händer det förhoppningsvis (jag har saker planerade iaf) massa kul jag har att skriva om. Förlåt att jag inte sagt till tidigare men jag hatar att gå in på blogg.se, blir inte glad av det längre.. Texten blir jobbig att läsa för er så ska inte skriva mke. Förlåt för värsta "Depptexten" också men som sagt, jag har ingen lust och om ni dessutom skulle klaga på det här inlägget.. Det är MIN blogg och JAG skriver vad JAG vill! Nu ska jag sova för jag mår inget vidare alls.

:)

Chaaaa! Skola igår sen gick jag ner på centrum med bästa Tomas o Frida! :D Vi satt på Kristallen (ett café typ) o pratade.. Sen skulle jag o Tomas gått o mött Lydia min syssling uppe vid Grosvad men mamma åkte förbi henne när hon var på väg till o möta oss så mamma plockade upp henne sen gick jag o blev hämtad vid Godislagret =) Sen åkte jag o Lydia till ponny :) red på "banan" ^^ ponny var känslig/pigg/galen men sjukt fin ändå :) Ska ev. Ut o klättra med honom på måndag o några backar då han typ "hackar" när han går ner för bara mindre backar ^^ men imorrn ska jag till RKF sen till Helen o rida Ronja/Harmony :) Harmony är ett tinkersto som är halvt inriden.. Tycker tydligen om att bralla när ägaren kör henne så vi får se hur det går >.< hahahahah skriver väl på bloggen om jag satt kvar eller inte ;) Sen ska jag väl bråka runt med Ronja också ett shettissto som bråkar ibland med sin lilla ryttare o behöver komma ut o sättas på plats ;D och jag väger inte mycket o jag kan ju rida så ja :D haha =D Nu ska jag fortsätta kolla på Criminal Minds sen soooova tror jag.. Eller duscha? Hähä :)

Bästa ^^

Shoo! Kom hem från stallet typ nyss och har precis satt mig med lite glass..^^ Red ut på Bebben.. och Hubba (en av tjejerna i stallet) gjorde mig sällskap på SulleMannen :) Red i ca 40 minuter :) När vi skulle trava på en grusväg så sköt ponny ut rumpan åt vänster, då skulle jag skjuta tbx den så tog bak skänkeln lite och då gjorde han något med huvudet så jag råkade nudda honom på rumpan med spöt, då skjuter han iväg i galopp och i första galoppsteget så början han med att sparka bakut, nästa steg - första bocksprången sen andra o sista bocksprånget för sen fick jag upp huvudet på honom x) Imorrn följer världens mest saknade syssling med och fotar/filmar när jag galopperar frivilligt första gången på honom xD Juste, jag vet att texten är skiiiiiiit jobbig att läsa nu men jag trycket på "enter" så den hoppar ner ett steg men det syns inte sen iaf :( Ajja.. Ska fixa lite nu sen soooooooova! :'3 hihi :)

Hördur :)

Red ju Hördur igår o det gick as bra! Elin skulle ridit Pila men hon hade tappat en sko så jag red Hördur själv i paddocken... ;)

Han var så jävla fiiiin! :D
Red igonom gångarterna och och börjde igenom honom.

Sitter hos Lovisa men nu kom mamma så jag ska åka hem... ;(

Kanske kommer ett inlägg i senare när jag ridit Bebben :* <3

Hihih ciao ((:

Jag och Leviiiiiii i somras :D

Bl.a. Bl.a. ;)

Shuue! Sitter i skolan med Frida nu ;) Har matte nu klockan 11.. Sen får vi förhoppningsvis sluta tidigare så vi hinner äta för sen ska klassen till badhuset.. Vi slutar sen 13,35 men jag åker vid 13 för ska träffa Elin en stund o sen ska vi hem till henne o rida Hördur o Pila.. :) Imorrn ska jag till Ready o rida ;) Var igentligen hemma från skolan igår men var tvungen o åka till stallet o fixa maten/mocka, pussa ponny och gå promenad ;D :D under hela promenaden gick han o busade :') haha han gick o pillade med läppen på min jacka + rumpan x'D o så fort jag vände mig om o tittade på honom fick han sådär klotrunda valp ögon o verkligen världens största bebis :'D så jävla söt :** Men nu börjar jag.. ;) kanske kommer ett inlägg om hur det gick o rida Pila/Hördur sen ;)

Det dröjer...

... Tyvärr ett tag till tills vi får datorn men det är förhoppningsvis bara några dagar! :) Sen ska jag bara försöka installera om min kamera o ta mig in till Norrköping så jag kan köpa ett nytt USBminne så att jag fortf. har alla bilder även om datorn skulle lägga av igen :D Men snart kan jag skriva om hästarna i Skånstorpsstallet (stallet där Ready står) :3

Ponny.<3

Bloggar lite från mobilen :) Red Ready(Bebben)förut. Fick bli en uteritt och Emelie (hans ägare) följde med o visade ytterligare en ny ridväg ^^ Han var duktig så länge Emelie cyklade med men sen när jag skulle rida in i skogen o Emelie vände hem blev han "galen" haha han sprang i väg med mig sen började han galoppera och ha sig, sen när jag fick ner honom i en något lugnare trav så kom det ofc en liten nerförs backe (jag märkte den knappt men det gjorde han)xD då for han iväg i slängtrav o jag fick ta i honom rätt mycket för att han skulle lyssna, sen skrittade vi hem jättefint ^^ och så travade jag av i sommarhagen o då var han sååååå fin! Försökte mest få en låg o avslappnad form, gjorde lite skänkelvikningar i skritt o trav osv :) fina ponnyn.<3 Nu ligger jag i soffan o kollar på Tokio Hotels Live Dvd - Humanoid City Live :'D<3 hihi underbart :3 Imorrn ska jag rida Bebben igen ^^ Blir nog lite jobb antingen över lite bommar eller mycket på volten o flytta rumpan/skänkelvikningar osv :] Hihi ^^

Text om hästarna ute hos Ann! ;)

Det var en tjej som ville läsa om hästarna (:


Namn: Kristall kallas för Kalle.
Ras: Islandshäst.
Ålder: Tror han blir 4 (:
Kön: Hingst
Ägare: Ann
Kalle ägs av min stödfamilj som jag ska börja rida in nu i sommar,
När han kom var han precis galen!
När dom hämtade honom så hoppade han först över bommen i transporten efter 30 meter o fastnade där så han fick stå kvar i Mantorp tror jag det var för att kolla så han inte var skadad eller så. När han kom hem så sprängde han boxen, sen staketet till hagen o sen rakt genom staketet till paddocken... ;o
Nu, ett år senare ungefär är han som en hundvalp ^^ världens mysigaste, går med stona utan problem och är helt underbar! :d



Hihi ojj! Sné bild >.<

Namn: Barbie kallar för Barbie med.
Ras: Islandshäst.
Ålder: 17
Kön: Sto
Ägare: Martina
Det är rätt komplicerat med Barbie, hon ägs av en tjej som heter Martina i papperna, Ann fick hem henne på foder i slutet av Juli eller början av Augusti. Men sen skulle hon få stanna och Ann fick henne om hon gillade Barbie.
Och nu har hon fått stanna ^^ Den 8 augusti fick Jag Barbie av Ann!
Eller jag skulle ha henne på prov fram till så långt som nyår 2010 för att se så det funkade med skolan.. det gick väl sådär men jag fick ha kvar henne efter nyår ändå.
Jag hade henne tills Början av April, sen bestämde JAG mig för att låta henne gå över till Ann igen.
Hon står fortfarande kvar men blir inte så mycket riden, jag kommer förmodligen fortsätta rida henne ibland men ska satsa för det mesta (avhästarna där ute) på Kalle! (: Barbie får följa med på uteritter med Gerpla osv ;)


Namn: Embla.
Ras: Islandshäst.
Ålder: Tror hon är 4
Kön: Sto
Ägare: Ann

När Embla kom till Ann var hon  skygg, lite sur o lite tråkig att ha o göra med.
Hon är påbörjad inridning och jag har tränat endel från marken med henne men hon är otroligt svår!
Hon har igentligen ingen respekt för människan och går rakt på, bits i benen/fötterna när man sitter på och bara allmänt surar ihop.
Hon totalt VÄGRAR gå framåt när man ska rida och vi har testat allt möjligt, jag har haft långt spö, kort spö, inget spö, mycket skänklar, ridit både med och utan bett, blivit longerad och allt möjligt, men hon går inte ett steg framåt!
Emma/Mamma/Ann har fått gå/springa framför eller lett henne men ibland går det, ibland inte.
Hon är betäckt med Kalle nu och hon ska föla beräktnat i mitten av Maj tror vi ;)


TILL SALU!
Namn: Gerpla frá Snickaregård
e. -Sindri frá Högnastödum
u. - Hylling  frá Krossi
Ras: Islandshäst.
Ålder: Tror hon är 3-4
Kön: Sto
Ägare: Ann

Nu blev det i lite fel ordning men jag är lite stressad när jag skriver detta.. ._.
När Ann fick hem Hylling (Nästa häst jag skriver om)
så följde Gerpla med på köpet och fick stanna.
Hylling åkte. När hon kom kunde man knappt titta på henne innan hon sprang iväg, nu är hon framåt o såååååå mysig! :)
Hon var på inridning på ett ställe som heter Stenholmen i Linköping..
Jag har varit ute o galopperat på henne och första gången jag gjorde det tog hon galoppskänkeln direkt! :D
Hon är otroligt lättlärd.


Namn: Hylling Frá Krossi
Ras: Islandshäst.
Ålder: Tror hon är 18 ;)
Kön: Sto
Ägare: Just nu - Ingen aning x)

När Hylling kom till Ann var hon precis som Gerpla, man kunde inte hålla på alls med henne.
Nu under dom 2(?) åren hon varit hos Ann blev hon också en helt annan häst med oss.
Emma red henne väldigt mycket nu på slutet och hon blev såå fin! (:
Hon var betäckt när hon kom och fick ett föl för ca 1år sen.


Namn: Galdur.♥
Ras: Islandshäst.
Ålder: Han blir 1år snart :3
Kön: Hingst
Ägare/Uppfödare: Ann

Detta var alltså bebisen som Hylling hade i magen när hon kom!
Världens mysigaste! Har aldrig träffat ett föl som är så mycket pussar o kramar som han!
:'D
I somras blev han så akut sjuk så han kunde ha dött.. tror han fick i sig Johannesört som är en jätte giftig växt för hästar.
Vi märkte att han var lite hängig och inte alls som han brukar, Ann tog ut veterinär och när dom skulle ta hem honom från sommarbetet så typ svimmade han o bara ramlade omkull.. sen blev han helt blind på ena ögat och sen nedsatt syn på andra.
Men nu är han HELT återställd(!!)
Helt sjukt o han är som en ny häst :')



Det var hästarna i denna gång, vi får en dator hemma om några dagar med förhoppningsvis internet så då kan jag skriva om alla hästarna i stallet som Bebben står i om ni vill? (:

Nu ska jag faktiskt åka o rida Ready ;)♥
Blir uteritt idag med nya vägar^^


RSS 2.0